Kujdesi ndaj klientëve

Për Gjirafa 50
Mënyrat e Pagesës
Probleme teknike
Transporti
Produktet/porosite

Çka është Gjirafa50.com?
Produkt i krijuar nga Gjirafa, Inc.
Gjirafa50.com është dyqan online I specializuar për teknologjinë më të fundit dhe më të kërkuar. Për një kohë të caktuar, do të ofrojë sasi të limituar të produkteve teknologjike. Nxitoni!

Si mund të blejmë në këtë faqe?
Për të blerë ndonjë produkt që ju pëlqen, është një proces shumë i thjeshtë. Pasi të keni hapur faqen e produktit, mund të klikoni "Shto në shportë" dhe vazhdoni të bëni pagesën përmes butonit "Paguaj".

A bënë më lirë?
Në mënyrë që të informoheni secilën herë që bënë më lirë, pra kur kemi oferta dhe zbritje, ju lutem abonohuni me email, na vizitoni në uebfaqen tonë, ose rrini të lidhur me ne përmes Facebook, Instagram, Twitter apo Snapchat.

Ku është dyqani I Gjirafa50.com?
Gjirafa50.com është dyqan online, dhe nuk kemi dyqan fizik. Megjithatë, shumë shpejtë do të kemi gati Showroom-in tonë ku do të mund t'I shihni disa nga produktet tona.

Pse nuk ka produkte të tjera?
Gjirafa50.com ka vetëm top 50 produkte teknologjike, më të kërkuarat në treg, të përzgjedhura me shumë kujdes, të cilat do të jenë në disponueshmëri për një kohë të limituar. Pas kësaj kohe, do të jenë 50 produkte të tjera për një kohë të caktuar. Ju sugjerojmë të abonoheni me email që të rrini të informuar për çdo gjë.

Cilat janë mënyrat e pagesës?
Janë disa mënyra që bëhen pagesat:
- Përmes kartelave bankare (nga secila bankë)
- Përmes PayPal
- Duke paguar me para në dorë kur e merr produktin

Me cilat kartela mund ta bëjë pagesën?
Pagesat mund të bëhen me të gjitha kartelat bankare (kredit apo debit), të secilës bankë (Kosovare apo ndërkombëtare).

A ka zbritje të cmimit nëse blej më shumë se një produkt?
Çmimet nuk ndryshojnë nese bleni më shumë se një produkt. Mirëpo, shfrytëzoni ofertat tona qe do t'i kemi kohë pas kohe.

A mund të blej me kartelë të dikujt tjetër?
Po, vetëm sigurohuni që keni lejen e personit të cilit/cilës i takon kartela, dhe që keni informatat e sakta. Kur plotësoni të dhënat gjatë blerjes së produktit, keni dy adresa - atë të faturimit (me informata si të kredit kartelës) si dhe adresën ku do të bëhet dërgesa.

A ka zbritje të këtyre produkteve?
Po, zbritje dhe oferta do të ketë, prandaj sigurohuni që jeni në dijeni se çfarë ka të re tek Gjirafa50.com

A rimbursohem nëse e kthej produktin?
Duke e kthyer produktin keni mundësi ose të merrni një produkt tjetër, ose të rimbursoheni për vlerën e paguar.

A përfshihet dogana dhe taksat në çmim?
Dogana dhe taksat janë të përfshira në çmim. Pra, shuma për të cilën paguani ështe çmimi final për secilin produkt.

Çka është PayPal?
PAYPAL është një kompani e cila veprimtarinë e saj e kryen në rrjetin global (internet), që si shërbim kryesor ka kryerjen e pagesave edhe transaksioneve monetare online duke mundësuar transferimin në mënyrë të sigurtë të pagesave nga një individ tek një biznes i caktuar i cili ofron shitje online.

A mund të paguaj me WesternUnion ose MoneyGram?
Pagesat me WesternUnion dhe MoneyGram nuk mund të bëhen. Megjithatë i keni në dispozicion disa mënyra të pagesave, që patjetër do të gjeni diçka që iu përshtatet.

Si ta krijojë llogarinë në Gjirafa50.com?
Nëse vetëm keni llogari në Gjirafa.com apo Gjirafa.biz, atëhere ajo llogari vlen edhe për Gjirafa50.com. Për tu regjistruar në Gjirafa50.com vetëm hyni në faqen tonë dhe klikoni mbi butonin në të djathtë "Kyçu" ku do të shfaqet menyja dhe opsioni për tu regjistruar. Poashtu, keni mundësinë të kyçeni edhe me llogarinë tuaj të Facebook-ut.

Si mund ta resetojë passwordin se e kam harruar?
Kur jeni në faqen e procesit për të u kyçur me llogarinë tuaj, poshtë saj mund ta shihni pyetjen "Keni harruar fjalëkalimin?" e cila do të iu drejtojë në faqen për të resetuar passwordin.

Si mund t'I ndërrojë detajet e llogarisë?
Pasi jeni kycur dhe deshironi te I nderroni detajet e llogarise, vetem klikoni ne butonin "Preferencat" dhe editoni te dhenat qe doni te ndryshoni.

A mund ta mbylli llogarinë në Gjirafa50?
Për të mbyllur llogarinë tuaj, ju lutem na kontaktoni në [email protected] dhe ne do të e mbyllim atë për ju. Me email do të iu konfirmojmë përfundimin e procesit.

Si mund ta kontaktoj Gjirafa50?
Që të jemi sa më afër jush, ne i kemi bërë disa mënyra për të na kontaktuar. Prandaj, mund të na gjeni në:
- Në Live Chat në faqen tonë
- Në telefon (si dhe Viber dhe Whatsapp): +377 45 101 953
- Me email: [email protected]
- Në Facebook: facebook.com/Gjirafa50
- Në Instagram me userin Gjirafa50
- Në Twitter me userin Gjirafa50
- Në Snapchat me userin Gjirafa50

A mund të abonohem me email dhe të informohem për produktet e reja kur të vijnë?
Në fund të faqes tonë mund të e gjeni opsionin për të vendosur emailin tuaj në mënyrë që të rrini të informuar me më të rejat nga Gjirafa50.com

Për sa ditë vjen porosia e bërë?
Porositë e bëra me transport pa pagesë vijnë prej 1 deri në 3 ditë në gjithë Kosovën. Ndërsa porositë e veçanta që bëhen me pagesë, vijnë brenda 1 dite. Poashtu, e keni mundësinë të vini direkt tek zyret tona për të marrë produktin që keni blerë, kur të iu konvenon juve (por brenda limitit kohor).

A ka transport edhe në qytetet e tjera të Kosovës, përveq në Prishtinë?
Transporti I produkteve bëhet kudo në Kosovë.

Kodet postare për të gjitha qytetet e Kosovës janë:
- Prishtina dhe rrethi I Prishtinës
- Prizreni dhe rrethi I Prizrenit
- Peja dhe rrethi I Pejës
- Mitrovica dhe rrethi i Mitrovicës
- Gjakova dhe rrethi i Gjakovës
- Gjilani dhe rrethi i Gjilanit
- Ferizaji dhe rrethi i Ferizajit

Çka ndodhë nëse nuk jam në shtëpi kur të ma sjellni porosinë?
Para se te niset postieri për të iu sjellë porosinë, iu kontakojmë përmes telefonit që të sigurohemi që jeni në shtëpi. Megjithatë nese nuk gjindeni në shtëpi as atëhere, do të provojmë sërish të nesërmen. Nese mendoni që nuk mund të jeni në shtëpi kur ne ju informojmë që do të vijmë, atëhere e keni mundësinë edhe të vini tek zyret tona për ta marr produktin kur iu konvenon juve.

A kushton më lirë nëse une vi ta marr produktin direkt tek ju?
Çmimi i produktit nuk ndryshon në këtë rast. Por, është një mundësi e mirë për juve që kur të vini për ta marrë produktin, njëherit të i shihni disa nga produktet në Showroom-in tonë.

A janë produktet si po duken në foto?
Të gjitha produktet janë si në foto, përveç atyre që kanë shënime dhe tregojnë që për çfarëdo arsye produkti mund të jetë ndryshe nga pritjet e juaja.

 A kanë produktet garancion?
Produktet tona kane garancion ndërkombëtar, që do të thotë se në të gjitha pikat e servisimit që janë të autorizuara nga brendet përkatëse mund të bëhet servisimi pa pagesë. Për listën e këtyre pikave të autorizuara ju lutem kontaktoni Kujdesin ndaj Klientit. Nese nuk ka pika të tilla të autorizuara për brende të caktuara, na sjellni produktin neve dhe brenda 30 ditëve ua kthejmë atë të rregulluar, iu ndërrojmë produktin apo iu japim kredit në Gjirafa50.com

A janë këto produkte origjinale?
Ne shesim vetëm produkte origjinale. Të gjitha vijnë të mbyllura në paketimet e tyre të prodhuesit. Për më shumë informata rreth secilit produkt, mund të kërkoni me numrin e tij serial nëpër faqet zyrtare të brendeve.

A mundet Gjirafa50.com të ma kryej porosinë?
Ne nuk mund të porositim produkte për ju, mirëpo ne mund të iu ndihmojmë rreth procesit të bërjes së porosisë në Gjirafa50.com

A mund të mi dërgoni disa foto të tjera të produkteve?
Të gjitha fotot e nevojshme të produkteve i keni në faqen tonë, si dhe foto të tjera të produkteve mund ti gjeni në Internet, duke e pasur parasysh që produkti është origjinal dhe i ri. Nese keni nevojë specifikisht të e shihni foton e produktit të mbyllur, atëhere do të iu dërgojmë atë.

Kur anulohen porositë nga Gjirafa50.com?
- Nese për çfarëdo arsye porosia e bërë është e dyshimtë, atëhere do ta anulojmë porosinë dhe do të iu dërgojmë email për të iu njoftuar.
- Nese iu kemi thirrur në telefon për të konfirmuar porosinë e bërë dhe nuk jeni lajmëruar, atëhere ajo porosi do të anulohet dhe do të iu njoftojmë përmes emailit.
- Nese adresa e shënuar është e pamjaftueshme për të iu gjetur dhe nuk na jepni informatat e nevojshme shtesë, atëhere ajo porosi do të anulohet.
- Nese dy here kemi provuar të ju sjellim produktin në adresën tuaj të përcaktuar nga ju, dhe nuk keni qenë në shtëpi/zyre për ta pranuar atë, atëhere ajo porosi do të anulohet.

Ku bëhen porositë dhe ku gjendet porosia ime në faqe?
Porositë bëhen duke klikuar "Shto në shportë" në faqen e produktit. Porositë tuaja mund të i shihni kur të keni klikuar mbi llogarinë tuaj në të djathtë "Emri Mbiemri" dhe pastaj "Porositë".